sarakowalski

Stockholmshelg

Kategori: Mitt liv

 
I helgen hade jag ledigt i två dagar så Matilda och jag tog en trip till Stockholm. Åkte med hennes föräldrar upp och stannade på Zetas för en liten fika. En riktigt fin handelsträdgård med fik och inredningsgrejer, och blommor såklart.
 
Vi blev avsläppta vid liljeholmen och tog oss in till city. Gick på stan ett tag och sådär. Åkte sedan till söder och hängde där. Åt mat på ett riktigt nice vegankafé, och kollade lite mer på kläder och sköna människor. Till slut blev vi så sugna på glass och beslutade oss för att ta oss in i gamla stan i hopp om att hitta någon sådan. Det gjorde vi, lite för dyr för vår smak (50 spänn för två kulor, hej turistfälla) så vi gick till drottninggatan och åt lite glass där innan vi åkte hem till mamma. 
På kvällen så tog vi oss till Skanstull för att gå på thai-båten. Det var alltså en thairestaurang på en båt. När man väntade på bord satt man på en strand med solstolar och grejer. Gött. Åt vårrullar och Pad thai pak. Mums.
Åkte hem och åt tårta och drack kaffe.
 
På söndagen gick vi upp skapligt. Tog oss till söder och vi gick på fotografiska tillsammans med mamma och hennes sambo. Helmut Newton-utställningen var riktigt fet! Satte oss sedan utanför fotografiska och blev bjudna på rosé. Sjukt nice.
Sedan blev det Djurgården och lite lunch på Blå porten, Matilda och jag tog en tomatsallad som var så sjukt god. Riktigt mysigt ställe också. Låg precis vid Liljevalchs som var vårt nästa stopp. Var på utställningen Home sweet home som var massa möbler i olika installationer från massa olika årtionden. Så jävla bra!
 
Mamma och hennes sambo åkte hem, och Matilda och jag blev glassugna igen. Tog oss till Stikki Nikki på söder (hemgjord gelato).
 
Fick åka hem till Norrköping med Matildas föräldrar igen, och jag var sjukt nöjd med minisemestern.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Åh. Matilda är så jävla bäst.
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: