sarakowalski

Jag ska förklara allt någon gång

Kategori: Mitt liv

 
Har haft en bra vecka och helg och allt sånt. Joel och jag åkte tillbaka till Tranås, och vi hade det gött på min skola och hade lite lektioner och hängde och sådär. På kvällen åkte jag, Joel, Albin och Fred till Jönköping för att lyssna på Bobo Stenson trio. Vi blev glatt överraskade när resan kostade 50 kronor fram och tillbaka (fick rabatt och åka gratis och allt möjligt). Konserten var svinbra, sjuka musiker alltså. Vi hade det även väldig trevligt, stjärngänget typ.
 
Vi åkte tillbaka till Norrköping i fredags, gick på 20-årsfirande hemma hos Nellie och åt otroligt god vegetarisk lasagne. Fejnt.
 
Igår var det kulturnatten och jag mötte först upp Matilda för att lyssna på några vänner som spelade med Nisse Sandström på ett galleri. Lyssnade också på Joels kvintett på crescendo, vilket var helt galet bra. Hängde runt lite och sådär som det blir på kulturnatten. Grabbarna från min gamla klass spelade balkan-musik och det var ju kalas. Gick till Brodway sen och var där tills jag åkte hem och sov. Soft kväll och sådär. Trevligt att träffa folk som jag inte har träffat på ett tag.
 
 
 
 
 
Bobo Stenson Trio och Faaja 5. Sjukt bra bilder, jag vet.
 
 
 
 

Lägesrapport

Kategori: Mitt liv

 
Nu är jag hemma i Norrköping en snabbis, ska nämligen till tandläkaren tidigt imorgon.
 
Helgen var bra, var nämligen hemma då med för då var det tjejmiddag hos Jonna med sköna personer. Det var riktigt roligt. Vi åt massa mat och efterrätt, och spelade spel. Bland annat barngeni och galenpanna, det första är min grej men det andra är inte det hoho. Trevlig kväll överlag alltså.
 
På söndagen firade vi pappa med lite släkt och sådär och sedan tog jag mig tillbaka till Tranås.
 
Veckan har rullat på fan, hade ensembleuppspel i tisdags vilket gick bra ochmin hals är tack gode gud bra igen! Så nu kan jag vara med på lektioner vilket kan vara en fördel ändå.
 
Ao, kul. Bra. Hej. Jag mår bra.
 
Ska snart träffa Joel wii.
 
Hejdå.
 
 
 
 
 

Om någon av oss vet

Kategori: Mitt liv

 
Heelloo.
 
Igår var jag sjuk, vilket resulterade i typ 20 timmars sömn för jag har en icke-fungerande dator och ingen tv. Läsa orkade jag inte heller så det var mycket stirrande i väggen. Rooooligt är det rätta ordet.
Idag orkade jag inte vara sjukt längre så tog en jävligt stark tablett och cyklade till skolan. Det var fan värt det för det var lärarkonsert på morgonen och fy-faaan vad sjuka våra lärare är. Helt galet! Ahh, det var så sjukt fett.
 
Åkte och köpte te och ingefära efter skolan (jag SKA bli frisk) och parkerade mig i soffan och kollade på new girl. En ny serie att bli beroende av. Trodde verkligen inte att jag skulle tycka om den men tji fick jag. Har även lagat grymt god mat på felix grytbas och ätit som ett djur.
 
Snart ska jag nanna. Det blir ju gött.
 
 
 
 
 
ja. blablabla. någon gång ska jag skriva om något intressant. musik kanske. vem vet.
 
 
 
 
 

Helgen

Kategori: Mitt liv

I helgen hade jag finbesök i form av min mor. Hon kom hit på fredagen, vi gick och åt på ett italienskt ställe som var sjukt mysigt (vem kunde tro att det fans såna ställen i Tranås liksom...). Åt pasta med mozarella och basilika och gottigott.
 
På lördagen gick vi på stan, fyndade alldeles för mycket billiga saker på second hand-butiker och åt lunch. Gick hem, kokade grymt mycket soppa till Ted Gärdestad. Fyllde min frys med det och lagade middag och spelade yatzy.
 
Idag har vi tvättat hela förmiddagen innan mamma åkte hem.
 
Så väldigt trevlig helg. Jag tycker om min mamma kopiöst mycket.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mat och Mammi, woho!
 
 
 
 

Kategori: Mitt liv

 
Igår var vi på begravning. Det går aldrig att i detalj beskriva begravningar, och det vill jag inte heller. 
 
Musiken gick rakt in i hjärtat, speciellt då Joel spelade Gotländsk sommarnatt. Det var så fantastiskt fint.
Prästen talade om farmor, hennes liv. Hon talade om oss, familjen och om farfar. Allt var så himla bra, men tungt. Så otroligt tungt. Allting bara släppte för alla oss. Känslan har liksom inte riktigt lämnat mig än. Känner mig fortfarande känslomässigt omtöcknad. Samtidigt som jag inte förstår vad som har hänt, nästan som att jag inte hänger med.
 
Vissa delar var så jobbiga. Så jobbiga att jag bara ville lägga mig ner med ansiktet neråt och vänta tills allt var över. Det gick över tillslut. Begravningen tog slut. Och den där tomma känslan infann sig hos oss alla tror jag. Joel, mamma och jag grät lite till i bilen till trots att vi trodde att det var slut på tårar.
Jag vet inte om det någonsin kommer att bli slut på tårar.
Saknaden kommer i alla fall aldrig att ta slut.
 
Det kommer alltid att vara en tom stol på födelsedagsfiranden. Det kommer aldrig mer att komma telefonsamtal med frågor om hur man mår från en klar stämma med gotländsk dialekt. Jag kommer aldrig mer se en kort, lite vaggande farmor komma in genom våran dörr.
 
Ett liv tar slut, och det är extremt svårt att säga hejdå. Så svårt att på riktigt inse, och förstå att det är farväl på riktigt. Hon kunde inte fått ett finare avslut i alla fall. Vi skulle inte ha kunnat tagit farväl på ett bättre sätt.
 
Vila i frid, farmor. Du kommer alltid att finnas i mina tankar.
 
 

Bara fint

Kategori: Mitt liv

 
Joel kom hit i lördags, och det var så himla behövligt. Vi hängde mest. Var och hälsade på lite klasskompisar på skolan, gick promenader, lagade mat, och sånt där som bara är så sjukt gött. Det var så himla bra, jag kände verkligen hur tomt det började bli. Jag trodde att det här skulle vara enklare helt enkelt.
 
Aa, jag ska försöka att inte fokusera på att jag redan saknar honom, utan tänka framåt. Vi ses snart igen. Snart.
 
 
Idiotjävlar.
 

Inspark

Kategori: Mitt liv

 
Nu kommer lite sköna bilder från insparken, bara för att det är kul. tjoho
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Avslutar med snyggaste bilden på mig och Erik. Woho!
 
 
 

Så otålig

Kategori: Mitt liv

 
Hej. Jag lever, woho!

Har gjort bara massa roliga saker nu i veckan, och lärt känna många människor i klassen lite bättre. Grymt.
 
I torsdags hängde vi på mitt golv, eftersom jag inte hade några möbler. Vi beställde pizza (det kostar ingenting med hemkörning i Tranås, jag blev helt paff) och åt äppelpaj och kladdkaka. Sjukt mysigt.
 
Igår hade vi inspark vilket var väldigt roligt alltså. Det var maskerad med temat ond och jag var Jafar från Aladdin (jag vann pris för bästa utklädnad, wiii). Först gick vi tipspromenad med frågor om tvåorna, slutdestinationen var hos Jonas och Erik i Stoeryd. Där tävlade vi i bullätartävling och ballongblåsartävling. Vårt lag kom sist. Hoho
Men galet rolig kväll i alla fall, på alla sätt.

 
 
 
 
 
Jafar somfan. Hade kameran med mig så fler bilder kommer!
 
Tjing!