sarakowalski

Stockholmshelg

Kategori: Mitt liv

 
I helgen hade jag ledigt i två dagar så Matilda och jag tog en trip till Stockholm. Åkte med hennes föräldrar upp och stannade på Zetas för en liten fika. En riktigt fin handelsträdgård med fik och inredningsgrejer, och blommor såklart.
 
Vi blev avsläppta vid liljeholmen och tog oss in till city. Gick på stan ett tag och sådär. Åkte sedan till söder och hängde där. Åt mat på ett riktigt nice vegankafé, och kollade lite mer på kläder och sköna människor. Till slut blev vi så sugna på glass och beslutade oss för att ta oss in i gamla stan i hopp om att hitta någon sådan. Det gjorde vi, lite för dyr för vår smak (50 spänn för två kulor, hej turistfälla) så vi gick till drottninggatan och åt lite glass där innan vi åkte hem till mamma. 
På kvällen så tog vi oss till Skanstull för att gå på thai-båten. Det var alltså en thairestaurang på en båt. När man väntade på bord satt man på en strand med solstolar och grejer. Gött. Åt vårrullar och Pad thai pak. Mums.
Åkte hem och åt tårta och drack kaffe.
 
På söndagen gick vi upp skapligt. Tog oss till söder och vi gick på fotografiska tillsammans med mamma och hennes sambo. Helmut Newton-utställningen var riktigt fet! Satte oss sedan utanför fotografiska och blev bjudna på rosé. Sjukt nice.
Sedan blev det Djurgården och lite lunch på Blå porten, Matilda och jag tog en tomatsallad som var så sjukt god. Riktigt mysigt ställe också. Låg precis vid Liljevalchs som var vårt nästa stopp. Var på utställningen Home sweet home som var massa möbler i olika installationer från massa olika årtionden. Så jävla bra!
 
Mamma och hennes sambo åkte hem, och Matilda och jag blev glassugna igen. Tog oss till Stikki Nikki på söder (hemgjord gelato).
 
Fick åka hem till Norrköping med Matildas föräldrar igen, och jag var sjukt nöjd med minisemestern.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Åh. Matilda är så jävla bäst.
 
 
 
 
 

Valdermarsvik

Kategori: Mitt liv

 
I måndags åkte jag, Joel och min far till Valdermarsvik och brårums gård för att hälsa på våra vänner Ewa och Janne. Vi kom dit, fikade i solen på deras baksida och sedan åt vi lunch. Cyklade ner till Valdermarsvik och köpte glass. Joel och jag åkte och hälsade på hans gammelmormor och hängde där ett tag innan vi cyklade tillbaka.
Vi spelade massa dragspel och gitarr och bara softade.
 
På tisdagen åt vi frukost i solen och sedan tog vi en promenad till deras torp i Petterslund. Där har jag sagt att jag ska bo någon gång. Utan el och vatten, det vore någonting. Ajja, vi fikade där lite och sedan vandrade vi hemåt igen. Åkte hem på eftermiddagen sen och har haft två sjukt trevliga dagar. Blev mycket mat och fika under vistelsen, men det blir det alltid när man är där. Så skönt att bara vara på landet och ta det lugnt.
Så himla nice.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hela gänget samlat.
Så himla fina människor. Ja, gött man kan ha det alltså.
 
 
 
 
 
 
 
 

Soft häng

Kategori: Mitt liv

 
Vaknade upp rätt sent och åt frukost framför Vänner (som förövrigt är riktigt jävla dåligt). Blev sugen på att hitta på någonting så hörde av mig till Jonna. Åkte dit och softade i solen på hennes altan. Tog ett dopp i poolen och drack lite kaffe. Riktigt nice alltså! Kom hem nyss, den jäveln skulle träna som vanligt. hoho.
 
 
 
 
 
Jag menar liksom, hur kan man inte ha de bra på Jonnas altan? Det är nog omöjligt.
 
 
 
 
 

En riktigt bra dag

Kategori: Mitt liv

 
Idag var jag ledig. Spenderade dagen med bästa Matilda. Var först på myrorna, gick sen och köpte islatte. Njöt av den och gick drottninggatan upp. Blev givare till UNCHR och det kändes bra. Åkte sedan till hela människan och fyndade lite till. Hittade bland annat en väldigt skön jacka för 10 kronor, och ett par kostymbyxor. Lite böcker följde med hem också, som vanligt.
 
Efter hela människan gick vi hem till Matilda och åt glass i mängder. Hängde på hennes altan och softade.
På kvällen nu har vi varit på bio och såg World war Z. Den var riktigt spännande alltså. Snygg bild med 3D och allt. Sjukt värd film måste jag säga!
 
 
 
 
 
Glass och jag och min bästis redo för 3D och ja. Så.
 
 
 
 

Tankarna har liksom fastnat

Kategori: Mitt liv

 
Någon gång i våras var jag ute på promenad med min kamera.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Då man inte kan släppa tanken

Kategori: Mitt liv

 
Min tredagars-ledighet var så himla bra. Gjorde massa bra grejer och vilade upp mig.
Brände mig i solen gjorde jag också så numera kan jag liknas med en kräfta.
 
Jobbat två dagar och nu är jag ledig två. Är ganska tacksam över att jag inte jobbar heltid när allt kommer  omkring.
 
Idag har jag träffat Nellie, och det var riktigt fint. Nu ska jag läsa Harry Potter tills jag däckar.
 
 
 
 
 
Hej hopp!
 
 
 
 
 
 

När man mår bra

Kategori: Mitt liv

 
Igår hade jag en otroligt trevlig kväll. Mötte upp Ellen, Joseefin och Matilda och vi gick och köpte paussallad. Gick sedan ner till vattnet vid Louise De Geer. Åt och pratade om framtid och allt annat. Vi blev plötsligt godissugna och gick till Gottegrisen och köpte på oss lite. Gick till Vasaparken och vi fick tillökning i form av en Hannes. Vi hängde där tills vi höll på att frysa ihjäl. Då gick vi hem.
 
Vilken sjukt bra kväll. Det blir lätt det med sådana fina vänner.
 
 
Jag säger då det. Finisar.
 
 
 
 

Jag lever

Kategori: Mitt liv

 
Nu är jag ledig tre dagar i rad, vilket faktiskt gör mig väldigt uppåt trots allt. Har gjort massa nice den senaste tiden och sådär. Läser Harry Potter så det står härliga till gör jag med.
Idag har jag varit i skogen och plockat svamp och ska snart träffa lite vänner och vi ska sätta oss i en park någonstans.
 
Att vara ledig är så himla skönt det skulle jag vilja vara hela tiden hehe. nejnej, man ska vara glad över att man har jobb som min mor skulle ha sagt. Jo, så är det väl. Eller nåt.
 
Funderar på framtiden väldigt mycket nu i dessa dagar och förundras över varför svaret inte kommer naturligt för mig. Funderar på varför det gör det för alla andra. De kanske har lite mer medvind. Och bättre betyg. Och valmöjligheter. ajja, skitsamma.
 
En sjukt bra grej jag har gjort den senaste veckan är att äta sushibuffé med Joel. Så jävla värd grej.
 
 
 
 
 
 
favoritmaten och favoritgrabben. kan inte bli bättre.
 
Nää nu måste jag fixa lite granna.
 
heeeeeej då
 
 

Och jag undrar om jag vågar

Kategori: Mitt liv

 
Spenderade förmiddagen innan jag började jobba idag med bästa Matilda. Vi gick till Ica, köpte massa glass, frusen mango, maränger och chokladsås. Satte oss vid strömmen och satt där och åt och pratade länge. Oh ja, det var så sjukt bra.
Precis vad jag behövde kände jag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
gud vad gosigt!
 
 
 
 
 
 
 

Hej mat

Kategori: Mitt liv

 
Jag har äntligen börjat tycka att det är riktigt roligt att laga mat. Och när det blir bra, vilket inte är många gånger alls, så blir jag så glad.
 
Igår var en sådan gång. Riktigt gott alltså. Jag gjorde en lite pastarätt. Den innehöll Zuchini, champinjoner, kidneybönor, oliver, broccoli, soltorkade tomater, färsk basilika, fetaost och pesto. Kokade spaghetti och bara blandade allt. Värsta kompotten av goda grejer. Serverade det med lite tsatziki på sidan med massa vitlök. Woho!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ledighet

Kategori: Mitt liv

 
Har varit ledig i två dagar, så skönt. I onsdags var Joel och jag i Sörping på dagen. Hängde med hans pappa, åt på Frasses, lyssnade på feta gitarrsolon och smaskade på jordgubbar och glass. Åkte sedan till borgsruinen där det skulle vara allsång på kvällen och Joel skulle medverka. Publiken kom 45 minuter innan det började och medelåldern var nog runt 68. Det gjorde dock ingenting, och konferencieren Glade Glenns käckhet gjorde att jag trivdes rätt bra. Det var mysigt liksom, klämkäckt och gött på något konstigt vis.
 
I förmiddags träffade jag Linnéa på stan och vi gick runt ett tag. Fyndade smycken och gick sedan och åt lite toast med pesto och mozarella på en uteservering. Hon är så himla underbar och vi hade det hur trevligt som helst.
 
Träffade sedan Jonna och tog en riktigt långfika, var så längesen jag träffade henne asså. Så himla sjukt bra hon med.
 
Ae vilka sjukt bra lediga dagar jag har haft känner jag. Imorgon är det tillbaka till jobbet och jag ska jobba hela helgen. Soft.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
så fina!
 
 
 
 
 
 

sommarkalas

Kategori: Mitt liv

 
I tisdags var det sommarkalas hemma hos Alba, i hennes trädgård. Det bjöds på grill och hembakat bröd och massa gott. Sköna människor och en riktigt trevlig kväll. Slutade dock med regn, men det gjorde inget då vi fick tränga ihop oss i Albas vardagsrum med chips och musik med nostalgiskt tema.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
åh så fint man kan ha det!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag vet men förstår inte

Kategori: Mitt liv

 
Hade en riktigt lugn lördag och hängde med Joel på kvällen. Åt pizza och kollade på Twin peaks. Soft häng.
 
Söndagen bjöd på en dag i Stockholm. Hängde med mamma och Hanna. Vi gick på pedikyr (sjuk grej).
Vi åt massa mat, thailändskt och asgott. Gick på stan och handlade kläder, vilket inte alls var meningen menmen.
Åkte och sov hos mamma och åkte hem i förmiddags.
 
Nu har jag jobbat kväll och kom precis hem.
Äter kall färskpotatis och dricker vatten. En riktigt kulinarisk upplevelse.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Thailändska maten. Himmelskt.