sarakowalski

Att ha rätt från början

Kategori: Mitt liv

 
Nu bor jag i Tranås, vilket är gött. Pappa och jag körde ner grejer igår och jag stod och diskade i flera timmar.
Möblerna kommer på lördag så just nu bor jag med en luftmadrass och en stol och en lägenhet som ekar tomt, och det ska jag göra hela veckan. Lite bohemiskt sådär. Jag äter mat vid köksbänken och ja, så är det.
 
Längtar som tusan tills jag får möblerna och kan känna mig lite hemmastadd. Jag tror att det där blir bra.
 
Idag körde vi igång med skolan på riktigt. Hade ensemble, teori och gehör. Så jävla nice.

 
 
Det här känns ju braa!!
 
 
 

Lite Stockholm

Kategori: Mitt liv

 
Igår åkte jag till Sthlm och hade det riktigt gött. Mitt tåg blev 55 minuter försenat och det var ju träligt, menmen. Jag åkte hem till mamma och vi tog tunnelbanan in till stan, mötte syster och vi gick till Hermans trädgårdscafé.
Det var typ det bästa stället någonsin. Det var ett helt vegetarisk restaurang, med mycket veganska rätter. De hade buffé med hur mycket gott som helst. Jag trivdes. Låg med utsikt över vattnet också.
Åt så sjukt mycket mat, och efterätt. (rawfood-kaka med banan och choklad, och brownie med hallon. jag menar bah wow).

Efter maten tog vi oss ut till Djurgården och gick på Gröna Lund. Var så sjukt mycket folk (runt 12000 sa vakterna) och köerna var rejäla. Men det var riktigt roligt att åka lite karuseller ändå. yes. Åkte sjukaste Eclipse, slänggunga på 121 meter. Nice, men helt sjuk.
 
Vi tog båten hem igen runt elva när de stängde, och åkte sedan hem. Drack kaffe klockan tolv, det är aldrig för sent för det nej.
 
Tog tåget hem imorse och åkte hem och packade. Nu sitter jag i min lägenhet i Tranås, och sitter på en stol med köksbänken som bord. Har nämligen inga möbler här, får sova på en luftmadrass i en vecka. Gött ändå.
 
 
 
 
 
 
 
 
creepy.
 
Maten ser ju väldigt grisig ut. Men så jävla gott.
 
 
 
 
 
 
 

Någonting börjar

Kategori: Mitt liv

 
Ja precis, har ju börjat skolan och grejer ju. Folkhögskola, som jag sa att jag inte skulle gå och som jag sent kom på att jag skulle gå. Det var tur det, för jag tror att det här kommer att bli sjukt bra.
 
Har haft introduktionsvecka den här veckan, och fått lära känna lärarna lite. De är så galet bra, och sköna. Nice. Klasskamraterna verkar också vara ett otroligt skönt gäng. Blandade människor, och alla är så himla trevliga och roliga. Gått igenom kurser och sådant vi kommer att läsa, och kört fri improvisationsjazz typ. Gått på stadsvandring i Tranås, varit på utflykt och sådär. Imorgon ska vi ha en liten mini-konsert med duetter åt alla håll och kanter. Ska köra en duo med en saxofonist. Soft.
 
Pendlar just nu fram och tillbaka med Simon, den spjuvern. Börjar bli lite småtrött på vägen, men får tillgång till min lägenhet på måndag så det är inte långt kvar nu.
 
Snart kommer Joel hit och softar, får se vad vi hittar på. Kanske drar ett parti spansk skitgubbe. Har ju blivit lite av en standard på sena kvällar.
 
 
 
 
 
 
 
 
Har även tagit mig ett litet skåp och fått en real book. På skåpet står det fuck you, så självfallet var jag tvungen att ta det. Jag gillar statement. För att inte tala om vad glad jag kommer att bli varje morgon när jag ska öppna det. Och vad glad jag är över att jag har samma skåp som den människa som skrev fuck you över hela sitt skåp. Hen måste ju vara en legend. Jävligt skön.
 
hejdå.
 
 

Att andas nånting nytt

Kategori: Mitt liv

 
Nu har jag jobbat hela helgen, och sovit alldeles för lite om nätterna. Fytusan. Men i fredags var jag hos Matilda och sa adjö till de som ska flytta och sådär. Fick skjuts av bästa Marcus hem.
Igår gick jag delad tur, och var lite på augustifesten på den lediga tiden.
 
Idag började jag 06.45 och är så himlans trött. Helt galet.
 
Sitter och kollar igenom gamla bilder också. på ögonblick som liksom bara flög förbi. Och man önskar att man hade kunnat stanna längre. Menmen. Så är det ju bara.
 
 
Här hade jag till exempel velat stanna längre.
 
Nu ska jag äta falafel.
 
 
 
 

Lediga dagar

Kategori: Mitt liv

 
Igen har jag haft två dagar ledigt, vilket jag alltid välkomnar, Speciellt nu så här i slutet av sommaren.
Igår softade jag på dagen, uträttade lite ärenden på stan och kom hem med kläder. illa.
Sedan åkte pappa och jag på en liten second hand-runda och införskaffade lite porslin och sådär till min flytt. Beslutade på högstadiet ungefär att jag bara skulle ha udda, gamla tallrikar som inte alls matchar. Got my wish. Fett.
På kvällen var jag på världens och firade Alexandra på hennes 19-årsdag. Fick skjuts av Ellen hem, och vi höll på att frysa ihjäl.
 
Imorse åkte jag till Jonna och åt frukost. När jag kom dit så hade hon bakat scones till oss och vi satte oss i solen på hennes altan och drack kaffe och åt varma scones. Gott som tusan.
Satt i solen ett tag, pussade på hennes hundar och pratade tills vi kom in på ämnet gamla bilder och gick in och satte oss med Jonnas dator.
Satt i typ två timmar och skrattade åt bilder från 2008 och vad dumma i huvudet vi var. Så jävla roligt.
 
På kvällen nu har varit på Ikea med pappa och sen träffat Julia, Eleonor och Johanna på värkdens. Gick även och kollade på fyrverkerierna med Queen-musik. Var så himla fint att jag grät. Sjukt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lite besatt

Kategori: Mitt liv

 
Har senaste tiden pratat väldigt mycket om hundar. Har liksom fastnat på valpar. De är så otroligt gulliga.
Är så himla blödig, de väcker något inom mig. Började gråta häromveckan när jag såg en lurvig samojedhundvalp. Det är något som intresserar mig också. Hundar. Deras mentalitet och olika personligheter. Jag har alltid varit en hundmänniska, och har ofta tänkt att jag någon gång ska äga en, och nu har det eskalerat. Jag måste ha en någong gån i mitt liv.
 
Jag känner att det är min skyldighet att visa lite bilder på dessa varelser, vad vore världen utan dem?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lökigt. Men jag dör.
 
 
 
 

hej

Kategori: Mitt liv

 
På senaste tiden har allting växlat så himla mycket och jag har varit totalt förvirrad. Det har gått upp och ner.
 
Just nu sitter jag och lyssnar på Kurt Elling och kollar möbler. För ja, jag ska flytta hemifrån. Till en alldeles egen lägenhet. I Tranås. En ganska gullig liten stad på det hela taget.
 
Jag bestämde mig häromdagen. Jag har nog aldrig funderat så mycket på en och samma sak i hela mitt liv.
Men jag mindes hur dåligt jag mådde, när vi hade som mest att plugga i tvåan och hur sjukt lite jag var sugen på att uppleva det igen. Jag vill ju ha kul. Jag vill ju inte stressa mer på ett tag nu. Därför bestämde jag mig för Tranås. Folkhögskola, musik osv. Och det känns så himla bra. Jag är glad att jag tog det beslutet.
 
Jag ska sätta upp mål för mig själv, strunta i att trycka ner mig själv musikaliskt och bara försöka att utvecklas. Sjunga massa, och få koll. Bli säkrare, och bli bra. Som en grabb så smart uttryckte det, ska sätta upp delmål som gör att jag når det stora hela. Så blir det.
 
Just nu är jag så himla lättad över att ha tagit ett beslut.
Ja, det känns bra helt enkelt.
 
 
 

Kategori: Mitt liv

 
Det där. Det vet jag ingenting om, och tur är väl kanske det. Samtidigt så vet jag ju. Men inte alls.
Jag vet inte alls vad jag vill göra. Jag vet mest ingenting känns det som.
Just nu har jag bara ångest, väldigt mycket sådan.
Det står så mycket på spel. Det är så stort. Allt blir så stort. Och alldeles för mycket.
För mycket för mig att förstå. För mycket för mig att hantera.
 
Jag sitter hemma, det är det värsta jag kan göra just nu. Jag tänker. Det är också det värsta jag kan göra. Och läget är så att jag fortfarande inte vet. Jag har ingen jävla aning. Jag blir så trött. Mycket känns glatt. Idag var det mycket glädje. Men det nådde inte mig. Jag är som i en bubbla. Utestängd från allt det där.
 
Jag antar att jag bara är självupptagen. Allt det här kanske baseras på egoism. Vad vet jag
.
Jag liksom skakar i hela kroppen. Kan inte riktigt andas. Får inte riktigt luft. Fryser. Är liksom inte här just nu.
Herregud. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag söker inte uppmärksamhet. Sådan är inte jag.
 
Nu ska jag släppa ut allting. Nu ska jag vandra fram och tillbaka tills det slutar. Nu ska jag låta det komma.
 
 
 
 

En fredag

Kategori: Mitt liv

 
I fredags hade jag världens mysigaste dag med Linnéa innan jobbet.
Det var så varmt, så vi bestämde oss ganska snabbt för att åka och bada. Den enda sjön med cykelavstånd här i Norrköping är Ensjön, så det fick bli den tillslut. Efter mycket om och men hittade vi till en strand som låg avskiljt och helt folktom. Den var faktiskt riktigt fin. Vattnet var lite grönaktig men det beslutade vi oss för att strunta i och bada ändå. carpe diem och sådär.
 
Vi hängde där ett tag, badade och solade. Cyklade sedan in till stan och tog en lunch på Wayne´s. (tog en standard sallad med chevré, valnötter och rödbetor. kan inte beskriva med ord hur god jag tycker att den är).
Åt och sedan var jag tvungen att sticka till jobbet.
 
Ae en sådan himla fin dag. Linnéa är så sjukt bra. Åh.
 
 
 
 
 
 
 
 
sötaste.